skip to Main Content

Larissa Pietrala

De eerste keer dat ik in contact kwam met de Rebozo was bij mijn zwangerschapsyoga teachertraining bij Fran├žoise Freeman van Birthlight, Fran├žoise gebruikte dunne sjaals o.a om tijdens yogaoefeningen voor paren elkaar vast te houden, maar ook om je eigen nek, benen en armen te stretchen. Wat een plezier was het om de yogaoefeningen op zo een speelse manier uit te breiden. Later bij mijn postnatale teachertraining leerde ik ook de kracht van het sluiten van je lichaam met de sjaal/Rebozo, zodat je ribben, buik en bekken weer meer 1 geheel vormen. Persoonlijk heb ik daar zelf als moeder van drie kinderen ook veel aan gehad, want het gaf naast fysieke sluiten ook geborgenheid en vertrouwen in mijn vrouwelijke kracht. Door mijn opleiding bij JJdoula (Nu Bia Doula) kreeg ik meer verdieping om de Rebozo ook in te zetten bij de bevalling en kwam ik in contact met Thea van Tuijl en Mirjam de Keijzer.

Wat een leuke en vooral inspirerende vrouwen, daar wilde ik graag meer van leren! Want ondertussen was ik verslaafd geraakt aan de Rebozo en gebruikte deze in bijna al mijn yogalessen, partnerlessen, massagesessies, bij bevallingen en als sluitingsritueel tijdens de kraamtijd.

Als yogadocente en massagetherapeut vind ik aanraken en verbinding met jezelf en elkaar heel belangrijk. De Rebozo is daarbij een mooie tool. Een techniek die niet dwingend is maar er wel voor zorgt dat je kan loslaten en aanvaarden. Ik was dan ook zeer vereerd toen Thea en Mirjam mij vroegen of ik bij hun team wou komen om hun liefde voor de Rebozo verder mee te verspreiden. Want hoe mooi is het wel niet om die glimlach te verspreiden die iedereen krijgt als ze geschud worden in de Rebozo.

Zie ook: www.studiomamaflow.nl

Back To Top