skip to Main Content

Thea van Tuijl

De eerste keer dat ik in contact kwam met de Rebozo was tijdens een Midwifery Today conferentie in Parijs in 2001. Daar ontmoette ik Naoli Vinaver, Mexicaanse vroedvrouw, die les gaf over het gebruik van de Rebozo. Ik was meteen onder de indruk van deze ontspannende massages en de mogelijkheden die de Rebozo bood. Na die eerste keer ontmoette ik Naoli geregeld tijdens de jaarlijkse Midwifery Today conferenties en leerde meer en meer van haar over de Rebozo en over Rebozomassage. Tijdens deze conferenties volgde ik ook de workshops van Angelina Martinez Miranda, eveneens Mexicaans vroedvrouw, met heel veel ervaring.

Toen ik in 2006 samen  met anderen de opleiding tot doula in Utrecht startte begon ik de kennis over de Rebozo door te geven. Eerst in de doula-opleiding en daarna in workshops.
Samen met Mirjam de Keijzer, die inmiddels als doula de nodige ervaring opdeed met Rebozomassage bij haar cliënten,  begon ik het avontuur om de Rebozo meer bekendheid te geven in Nederland en daar buiten. Zo gaven we workshops in West-Europese landen, maar ook in Rusland, Japan en Turkije.

Als zwangerschapsdocente van de cursus Samen Bevallen was ik al jarenlang betrokken bij de voorbereiding op de bevalling van zwangeren en hun partner. De Rebozo bleek een goede aanvulling te bieden aan de cursus, omdat de partner simpele handelingen kan leren waarmee hij zijn vrouw of vriendin kan helpen ontspannen tijdens de zwangerschap en bevalling.

Het voelt goed om de kennis over de Rebozo door te geven aan iedereen die behoefte heeft aan ontspanning of aan degenen die de Rebozo willen gebruiken in hun praktijk. Het is een super makkelijke en aangename methode.

Zie ook:  www.theavantuyl.nl

Back To Top