Mirjam de Keijzer

Mirjam is, na studie en werk binnen de jeugdhulpverlening en de verpleging, door haar eigen ervaringen metzwangerschap en bevallen, in 2001 als zwangerschapsdocent voor Samen Bevallen gaan werken. Sinds najaar 2012 werkt zij als docent aan de opleiding tot cursusleidster Samen Bevallen.
In 2006 heeft zij de Opleiding tot Doula te Utrecht afgerond waar zij vervolgens tot en met juli 2013 als docent aan verbonden bleef. Als doula leerde zij voor het eerst over de rebozotechniek.

Mede door haar afvaardiging van de vereniging Samen Bevallen bij ENCA is zij voor vakinformatie ook over de grenzen gaan kijken en is zij buitenlandse congressen gaan bezoeken van Midwifery Today. Zij vond dat de zwangere en barende vrouwen binnen Europa veel baat zouden kunnen hebben bij de rebozotechniek en besloot in 2007 samen met Thea een workshop te ontwikkelen en het boek ‘De Rebozotechniek uit de doeken gedaan’ te schrijven.

Mirjam woont samen met haar man, zoon en dochter in Oosterbeek. www.geboortepraktijk.nl

Thea van Tuyl

Thea is sinds 1986 werkzaam als zwangerschapsdocente van de cursus Samen Bevallen. Ruim vijftien jaar lang gaf ze les aan de Opleiding tot cursusleidster Samen Bevallen.
In de loop der jaren breidden haar activiteiten op het gebied van zwangerschap en bevalling zich uit.

Sinds 2000 is zij verbonden aan ENCA (European Network of Childbirth Associations), een Europees netwerk dat zich inzet voor verbetering van de zorg rondom zwangerschap, bevalling en moeder en kind. Zij is secretaris van ENCA Nederland.
In 2003 vertaalde ze samen met verloskundige Mary Zwart The Labor Progress Handbook van Penny Simkin & Ruth Ancheta. Dit boek kwam uit onder de titel ‘Beter Bevallen’.

Door haar betrokkenheid bij de Opleiding tot Doula, die in 2006 in Utrecht begon schreef ze samen met Saskia Bruyn het boek ‘De Doula’(zie www.doula.nl).

In 2007 startte ze samen met Mirjam de Keijzer activiteiten met de Rebozo, door het geven van workshops in Nederland en het buitenland en het schrijven van het boek ‘De Rebozotechniek uit de doeken gedaan’.

Thea woont in Apeldoorn, is getrouwd en heeft twee dochters. www.theavantuyl.nl